Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω
 

Επαγγελματίες

 
 

Σελίδα:

1

 
 
 
 
 

Βαφειάδης Ιγνάτιος

Βαφειάδης Ιγνάτιος - προς ανάθεση Vafeiades, Ignatios - προς ανάθεση

 

Γεωργιάδης Σάββας

Γεωργιάδης Σάββας - προς ανάθεση Georgiades, Sabbas - προς ανάθεση

 

Ισηγόνης Μιχαήλ

Ισηγόνης Μιχαήλ (14/10/2005 v.1) Isigonis Michail (10/2/2006 v.1)

Διεθνώς αναγνωρισμένος γιατρός, ο Mιχαλάκης Ισηγόνης υπήρξε ο πρώτος οφθαλμίατρος στη Σμύρνη και χρημάτισε διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής του Γραικικού Νοσοκομείου. Ανέπτυξε δράση για την καταπολέμηση των επιδημιών στη Σμύρνη και την περίθαλψη των Μικρασιατών προσφύγων του Α' Παγκόσμιου πολέμου στη Χίο.

περισσότερα...

 

Λάτρης Ξενοφών

Λάτρης Ξενοφών - προς ανάθεση Latris, Xenofon - προς ανάθεση

 

Μασγανάς Μιχαήλ (ο νεότερος)

Μασγανάς Μιχαήλ (ο νεότερος) (14/10/2005 v.1) Masganas, Michail (the Younger) (26/1/2006 v.1)

Γιατρός του Γραικικού Νοσοκομείου της πόλης, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των επιδημιών χολέρας που έπλητταν τη Σμύρνη. Πολιτογραφήθηκε Γάλλος υπήκοος και υπήρξε υγειονομικός υπεύθυνος της γαλλικής παροικίας της Σμύρνης.

περισσότερα...

 

Μασγανάς Μιχαήλ (ο πρεσβύτερος)

Μασγανάς Μιχαήλ (ο πρεσβύτερος) (14/10/2005 v.1) Masganas, Michail (the Older) (26/1/2006 v.1)

Γνωστός γιατρός του 18ου αιώνα από τη Σμύρνη, χειρουργός του Γραικικού Νοσοκομείου. Ήταν προστατευόμενος του γαλλικού προξενείου και διακεκριμένο μέλος της ελληνορθόδοξης κοινότητας.

περισσότερα...

 

Μιμάρ Σινάν

Μιμάρ Σινάν - προς ανάθεση Mimar Sinan - προς ανάθεση