Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω
 

Πολιτευτές

 
 

Σελίδα:

1

|

2

|

Επομ.

 
 
 
 
 

Αρζόγλου Θεοδωράκης

Αρζόγλου Θεοδωράκης (14/10/2005 v.1) Arzoglou Theodorakis (24/1/2006 v.1)

Γόνος μεταναστών από το Ανδρονίκι της Καππαδοκίας, δραστηριοποιήθηκε αρχικά ως έμπορος καπνού στη Σαμψούντα και στη συνέχεια διατέλεσε δήμαρχος και βουλευτής Σαμψούντας (1914-18).

περισσότερα...

 

Γεωργαντζόγλου Πασάς Αριστείδης

Γεωργαντζόγλου Πασάς Αριστείδης - προς ανάθεση Georgantzoglou paşa, Aristeides - προς ανάθεση

 

Εμμανουηλίδης Εμμανουήλ

Εμμανουηλίδης Εμμανουήλ - προς ανάθεση Emmanouilidis, Emmanοuil - προς ανάθεση

 

Ιωαννίδης Γεώργιος

Ιωαννίδης Γεώργιος (14/10/2005 v.1) Ioannidis Georgios - δεν έχει ακόμη εκδοθεί

Υπάλληλος του Μονοπωλίου Καπνού και βουλευτής Τραπεζούντας στην οθωμανική βουλή κατά την περίοδο 1914-1918. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα προβλήματα που προέκυπταν από τις υποχρεωτικές μετακινήσεις χριστιανικών πληθυσμών από τα παράλια προς το εσωτερικό της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου πολέμου.

περισσότερα...

 

Καλλίνογλου Ανανίας

Καλλίνογλου Ανανίας - προς ανάθεση Kallinoglou, Ananias - προς ανάθεση

 

Καρολίδης Παύλος

Καρολίδης Παύλος (14/10/2005 v.1) Karolidis, Pavlos (8/2/2006 v.1)

Ο ιστορικός Παύλος Καρολίδης (1849-1930) υπήρξε ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της διανόησης των ελληνορθόδοξων της Μικράς Ασίας. Σταδιοδρόμησε ως πανεπιστημιακός στην Ελλάδα και αργότερα πολιτεύθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι ιδεολογικές του επιλογές επισημαίνουν χαρακτηριστικά τόσο τις εξελίξεις στη νεοελληνική ιστοριογραφία όσο και τις αντιλήψεις σχετικά με τους ελληνορθόδοξους της Μικράς Ασίας και τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

περισσότερα...

 

Κούρτογλου Γεώργιος

Κούρτογλου Γεώργιος - προς ανάθεση Kourtoglou, Georgios - προς ανάθεση

 

Κωφίδης Ματθαίος

Κωφίδης Ματθαίος (14/10/2005 v.1) Kofidis, Matthaios (16/2/2006 v.1)

Ο Ματθαίος Κωφίδης γεννήθηκε το 1855 στην Κρώμνη. Διετέλεσε υπάλληλος του Μονοπωλίου Καπνού και βουλευτής Τραπεζούντος στην οθωμανική βουλή κατά το χρονικό διάστημα 1908-1918. Συνεργάστηκε με το Νεοτουρκικό Κομιτάτο. Καταδικάστηκε σε θάνατο από τους κεμαλικούς ως οπαδός της ανεξαρτησίας του Πόντου και απαγχονίστηκε στην Αμάσεια το 1921.

περισσότερα...

 

Μεϊμάρογλου Ε.

Μεϊμάρογλου Ε. - προς ανάθεση Meimaroglou, E. - προς ανάθεση

 

Μιχαηλίδης Αναστάσιος

Μιχαηλίδης Αναστάσιος - προς ανάθεση Michaelides, Anastasios - προς ανάθεση