Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω
 

Ναοί / Ιερά

 
 

Σελίδα:

1

|

2

|

3

|

...

|

6

|

Επομ.

 
 
 
 
 

Άγκυρα (Αρχαιότητα), Ναός Αυγούστου και Ρώμης

Άγκυρα (Αρχαιότητα), Ναός Αυγούστου και Ρώμης - προς ανάθεση Ankara (Antiquity), Temple of Augustus and Rome - προς ανάθεση

 

Αιζανοί, Ναός Διός

Αιζανοί, Ναός Διός - προς ανάθεση Aezani, Temple of Zeus - προς ανάθεση

 

Αντιόχεια Πισιδίας (Αρχαιότητα), Ιερό Αυγούστου

Αντιόχεια Πισιδίας (Αρχαιότητα), Ιερό Αυγούστου (14/10/2005 v.1) Pisidian Antioch (Antiquity), Sanctuary of Augustus (24/1/2006 v.1)

Ανάμεσα στα ερείπια της αρχαίας πόλης ξεχωρίζει το λεγόμενο Ιερό του Αυγούστου. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Αντιόχειας και χρονολογείται στο α´ μισό του 1ου αιώνα. Περιβαλλόταν από στοές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε η ημικυκλική στοά που αναπτυσσόταν στην ανατολική πλευρά του ιερού, μπροστά από την οποία βρισκόταν ένας πρόστυλος ναός ρωμαϊκού τύπου.

περισσότερα...

 

Αντιόχεια Πισιδίας (Αρχαιότητα), Ιερό του Μηνός

Αντιόχεια Πισιδίας (Αρχαιότητα), Ιερό του Μηνός (14/10/2005 v.1) Pisidian Antioch (Antiquity), Sanctuary of Men (24/1/2006 v.1)

Tο ιερό του Mηνός Aσκαίου ή Aσκενίου, του σημαντικότερου πάτριου θεού της Aντιόχειας της Πισιδίας, βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο στα νοτιοανατολικά της πόλης. Πληροφορίες για τη θέση του ιερού, το οποίο γνώρισε ιδιαίτερη ακμή κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους, παραδίδονται από το Στράβωνα. Μέχρι σήμερα έχουν ανασκαφεί το τέμενος, ο κυρίως ναός του Μηνός, καθώς και σχετιζόμενα οικοδομήματα με τη λατρεία της θεότητας αυτής.

περισσότερα...

 

Άσσος (Αρχαιότητα), Ναός Αθηνάς

Άσσος (Αρχαιότητα), Ναός Αθηνάς - προς ανάθεση Assos (Antiquity), Temple of Athena - προς ανάθεση

 

Αφροδισιάς (Αρχαιότητα), Ναός Αφροδίτης

Αφροδισιάς (Αρχαιότητα), Ναός Αφροδίτης - προς ανάθεση Aphrodisias (Antiquity), Temple of Aphrodite - προς ανάθεση

 

Δίδυμα (Αρχαιότητα), Ιερό Απόλλωνος

Δίδυμα (Αρχαιότητα), Ιερό Απόλλωνος - προς ανάθεση Didyma (Antiquity), Sanctuary of Apollo - προς ανάθεση

 

Ερυθραί (Αρχαιότητα), Ναός Αθηνάς

Ερυθραί (Αρχαιότητα), Ναός Αθηνάς - προς ανάθεση Erythrae (Antiquity), Temple of Athena - προς ανάθεση

 

Εύρωμος, Ναός Διός Λεψίνου

Εύρωμος, Ναός Διός Λεψίνου - προς ανάθεση Euromos, Temple of Zeus Lepsinos - προς ανάθεση

 

Έφεσος (Αρχαιότητα), Ναός Αδριανού

Έφεσος (Αρχαιότητα), Ναός Αδριανού (14/10/2005 v.1) Ephesus (Antiquity), Temple of Hadrian (3/2/2006 v.1)

O λεγόμενος ναός του Αδριανού στην Έφεσο βρίσκεται στη νότια πλευρά της Οδού των Κουρητών και αποτελεί ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα αδριάνεια μνημεία της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για ένα μικρών διαστάσεων πρόστυλο τετρακιόνιο οικοδόμημα με πλούσιο αρχιτεκτονικό και γλυπτό διάκοσμο, το οποίο σύμφωνα με επιγραφή αφιερώθηκε από τον Πόπλιο Κυιντίλιο Βάριο, στην Άρτεμη Εφεσία, τον αυτοκράτορα Αδριανό και το δήμο των Εφεσίων.

περισσότερα...