Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω
 

Εμπορικές

 
 

Σελίδα:

1

 
 
 
 
 

Αιγαί Αιολίδος, Αγορά

Αιγαί Αιολίδος, Αγορά - προς ανάθεση Aegae, Aeolis, Agora - προς ανάθεση

 

Αρύκανδα (Αρχαιότητα), Κάτω Αγορά

Αρύκανδα (Αρχαιότητα), Κάτω Αγορά - προς ανάθεση Arycanda (Antiquity), Lower Agora - προς ανάθεση

 

Έφεσος (Αρχαιότητα), Εμπορική Αγορά (Τετράγωνος)

Έφεσος (Αρχαιότητα), Εμπορική Αγορά (Τετράγωνος) (14/10/2005 v.1) Ephesus (Antiquity), Commercial Agora (Tetragonos)  (3/2/2006 v.1)

Η Τετράγωνος Αγορά της Εφέσου χρονολογείται την περίοδο της επανίδρυσης της πόλης από τον Αύγουστο και διαδέχτηκε την αντίστοιχη διοικητική Αγορά της ελληνιστικής Εφέσου. Βρισκόταν κοντά στο λιμάνι και αποτελούσε το εμπορικό κέντρο της πόλης. Περιλάμβανε έναν τετράγωνο χώρο, που οριζόταν από στοές, πίσω από τις οποίες διαμορφώνονταν καταστήματα και εργαστήρια. Η καλύτερα σωζόμενη πύλη της βρισκόταν στη νότια πλευρά και είχε αφιερωθεί από δύο πλούσιους απελεύθερους του Αυγούστου, το Μαζαίο και...

περισσότερα...

 

Σίδη (Αρχαιότητα), Εμπορική Αγορά και Κυκλικός Ναός

Σίδη (Αρχαιότητα), Εμπορική Αγορά και Κυκλικός Ναός (14/10/2005 v.1) Side (Antiquity), Market and Round Temple (16/2/2006 v.1)

Η εμπορική αγορά της Σίδης ιδρύθηκε σε άμεση οικοδομική επαφή με το θέατρο και βρισκόταν σε κεντρικό σημείο της πόλης. Χρονολογείται το 2ο αι. μ.Χ. Πρόκειται για τυπικό παράδειγμα περίστυλης αγοράς, καθώς περιλάμβανε υπαίθρια πλατεία γύρω από την οποία διευθετούνταν στοές και καταστήματα. Στο εσωτερικό της πλατείας υπήρχε ένα κυκλικό κτίσμα που πιθανολογείται ότι ήταν o ναός της Τύχης, ο οποίος εικονίζεται στα νομίσματα της πόλης.

περισσότερα...