Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Parthenios IV of Constantinople

Συγγραφή : Moustakas Konstantinos (3/3/2003)
Μετάφραση : Nakas Ioannis

Για παραπομπή: Moustakas Konstantinos, "Parthenios IV of Constantinople",
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=9053>

Παρθένιος Δ΄ Κωνσταντινουπόλεως (27/6/2008 v.1) Parthenios IV of Constantinople (11/11/2009 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

eis zoarkeian
The offer of the metropolitan throne of a province was at times a form of retirement for prelates who had previously been patriarchs. The person awarded the title ‘eis zoarkeian’ (as a life support) was not a titular prelate, but actually the metropolitan of an active province and received the salary defined by the ecclesiastical law, without being obliged to be present there and perform his metropolitan duties.

florins
Ottoman gold coins first issued by Mehmed II around 1460 in imitation of the Venetian gold ducats - hence the Italian origin of the name. Otherwise known as sultanı.

peşkeş
Payment made by Christian church officials, at the time when their appointment was officially confirmed by the Ottoman government.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>