Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Προσωποποιήσεις Πόλεων και Επαρχιών στη Μ. Ασία

Συγγραφή : Καντηρέα Μαρία (24/9/2007)

Για παραπομπή: Καντηρέα Μαρία, «Προσωποποιήσεις Πόλεων και Επαρχιών στη Μ. Ασία», 2007,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=5946>

Προσωποποιήσεις Πόλεων και Επαρχιών στη Μ. Ασία (28/7/2008 v.1) Personifications of cities and provinces (31/10/2008 v.1) 
 

ΤΥΠΟΣ ΛΗΜΜΑΤΟΣ

Γενικό Λήμμα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η απεικόνιση πόλεων με προσωποποιημένη μορφή αποτελεί χαρακτηριστικό των ελληνιστικών κυρίως χρόνων. Βρήκε δε μεγάλη απήχηση και στη ρωμαϊκή περίοδο, όταν εκτός από τις πόλεις άρχισαν να προσωποποιούνται και ολόκληρες επαρχίες, για λόγους που σχετίζονταν με την πολιτική προπαγάνδα της εποχής. Η συνηθέστερη απεικόνιση των πόλεων ήταν με τη μορφή Τύχης ή Αμαζόνας, ενώ των επαρχιών ως θεοτήτων ή απλών γυναικών.

Γεωγραφικός εντοπισμός

Μικρά Ασία

Χρονολόγηση

ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδος

 
 
     
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>