Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Έφεσος (Αρχαιότητα), Οδός Κουρητών (Εμβολος)

Συγγραφή : Μάλλιος Γιώργος (14/1/2003)

Για παραπομπή: Μάλλιος Γιώργος, «Έφεσος (Αρχαιότητα), Οδός Κουρητών (Εμβολος)», 2003,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=4356>

Έφεσος (Αρχαιότητα), Οδός Κουρητών (Εμβολος) (6/2/2006 v.1) Ephesus (Antiquity), Couretes Street (Embolos) (15/2/2006 v.1) 
 

ΤΥΠΟΣ ΛΗΜΜΑΤΟΣ

Δομικά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η οδός των Κουρητών εκτείνεται με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ στην κοιλάδα ανάμεσα στους λόφους Πίον (Panayır) και Λεπρή Ακτή (Bülbül). Στην Αρχαιότητα ονομαζόταν πιθανώς Έμβολος. Στα Ελληνιστικά χρόνια αποτέλεσε βασική εμπορική οδό που συνέδεε το διοικητικό κέντρο της πόλης με το λιμάνι και την εμπορική αγορά. Η οδός των Κουρητών υπέστη σημαντικές καταστροφές κατά τους σεισμούς του 3ου και 4ου αι. μ.Χ. Γύρω στο 400 μ.Χ. προωθήθηκε η ανοικοδόμηση του Εμβόλου που σταδιακά βρήκε μέρος της παλιάς του αίγλης, την οποία και διατήρησε ως τον 6ο αιώνα. Τον 7ο αιώνα η οδός των Κουρητών δε συμπεριλήφθηκε στα όρια της νέας, βυζαντινής οχύρωσης της πόλης.

Γεωγραφικός Εντοπισμός

Έφεσος, Ιωνία

Χρονολόγηση

Ελληνιστική περίοδος – Ύστερη Αρχαιότητα

 
 
     
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>