Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Πριήνη (Αρχαιότητα), Ψηφιδωτά

Συγγραφή : Μαυρίκα Βιργινία (19/7/2001)

Για παραπομπή: Μαυρίκα Βιργινία, «Πριήνη (Αρχαιότητα), Ψηφιδωτά», 2001,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=5931>

Πριήνη (Αρχαιότητα), Ψηφιδωτά (28/7/2008 v.1) Priene (Antiquity), Mosaics (9/2/2011 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

ανδρών, ο
1. δημόσια αίθουσα συνάθροισης ανδρών για συμπόσια.2. μεγάλο δωμάτιο της οικίας απέναντι από τη θύρα εισόδου με θέα προς την αυλή και συχνά με πολυτελή διακόσμηση για την υποδοχή, παραμονή και εστίαση των ανδρών. Το δάπεδό του διακοσμείται με ένα κεντρικό ψηφιδωτό και οι τοίχοι, τους οποίους περιτρέχουν ανάκλιντρα, με τοιχογραφίες. Ανασκαφικά εντοπίζεται και από την ύπαρξη μιας έκκεντρης θύρας εισόδου.

ρόδακας, ο
Διακοσμητικό στοιχείο κυκλικού σχήματος με μορφή τυποποιημένου άνθους τριαντάφυλλου, με έναν ή δύο ομόκεντρους κύκλους πετάλων.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>